- Denne rosévinen fra de beste druene harmonerer perfekt med spinatgrateng med mandler eller omelett med laks og fennikel
- Denne vinen fra Languedoc-Roussillon viser seg for kjenneren på en meget fornem måte
- En kraftig rosévin, førsteklasses blant annet for å overraske kjenneren
Mer informasjon om Clos du Temple Languedoc Cabrieres AOP - Gérard Bertrand
Gérard Bertrand Clos du Temple Languedoc Cabrieres er en førsteklasses biodynamisk rosévin. Den har en fantastisk tett, rubinrød farge. Etter den første sveipen avslører denne rosévinen en høy tetthet og fylde som kan sees i klare kirkevinduer i kanten av glasset. Duften av denne rosévinen fra Languedoc-Roussillon fengsler med aromaer av fersken og aprikos. Sporer vi aromaene videre, kommer hvit pepper og mineralitet til, forsterket av eikepåvirkningen.
Denne franske vinen begeistrer med sin elegante, tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av et vinikon i dette segmentet, har denne franske vinen en fin balanse til tross for sin tørrhet. Aroma trenger ikke nødvendigvis mye restsukker. Denne sprø rosévinen er fyldig og kompleks i smaken. Ettersmaken av denne lagringsdyktige rosévinen fra Languedoc-Roussillon er lang og behagelig. Igjen er det hint av aprikos og fersken.
Vinifisering av Gérard Bertrand Clos du Temple Languedoc Cabrieres
Grunnlaget for den kraftige Clos du Temple Languedoc Cabrieres fra Languedoc-Roussillon er druer fra druesortene Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah og Viognier. Bærene til denne rosévinen fra Frankrike høstes utelukkende for hånd når druene er optimalt modne. Etter håndhøstingen kommer druene raskt til vineriet. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den biodynamisk produserte Clos du Temple Languedoc Cabrieres i ytterligere 6 måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Clos du Temple Languedoc Cabrieres av Gérard Bertrand
Drikk denne biodynamiske rosévinen fra Frankrike godt avkjølt ved 8-10 °C til spaghetti med kapers-tomatsaus, omelett med laks og fennikel eller pasta med pølseklumper.
- Flere produkter fra Gérard Bertrand