Mer informasjon om Markgräflerland Sauvignon Blanc - Martin Waßmer
Den elegante Markgräflerland Sauvignon Blanc fra Martin Waßmer skinner i glasset med en lysende lysegul farge. Nesen til denne hvitvinen fra Martin Waßmer viser alle slags sitroner, stikkelsbær og grønne epler. Som om ikke det allerede var imponerende, tilfører lagringen i rustfritt stål grønt gress.
Martin Waßmer Markgräflerland Sauvignon Blanc imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av en vin i det høye kvalitetssegmentet, er denne tyske vinen, til tross for sin tørrhet, naturlig nok svært balansert. Smak trenger ikke nødvendigvis sukker. Denne sprø hvitvinen presenterer seg balansert og mangefasettert i ganen. I ettersmaken begeistrer denne ungdommelige vinen fra vinregionen Baden med sin betydelige lengde. Igjen finner vi innslag av sitron og grønne epler. I ettersmaken dominerer mineralske toner fra leir- og løssjordsmonnet.
Vinifikasjon av Markgräflerland Sauvignon Blanc av Martin Waßmer
Grunnlaget for den balanserte Markgräflerland Sauvignon Blanc fra Baden er druer fra druesorten Sauvignon Blanc. I Baden vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på jordsmonn av leire og løss. På tidspunktet for optimal modenhet høstes druene til Markgräflerland Sauvignon Blanc utelukkende for hånd uten hjelp av sil og knapt selektive fullhøstere. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de selektert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i rustfrie ståltanker ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes på flasker.
Matanbefalinger til Martin Waßmer Markgräflerland Sauvignon Blanc
Drikk denne hvitvinen fra Tyskland godt avkjølt ved 8-10 °C som ledsager til kokosnøtt-lime fiskecurry, aspargessalat med quinoa eller stekt ørret med ingefærpære.
- Flere produkter fra Martin Waßmer