Margaux AOP - Château Siran
Mer informasjon om Margaux AOP - Château Siran
Margaux fra Château Siran i Bordeaux har en tett, rubinrød farge i glasset. Når vinglasset skvulpes, avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som kommer til syne i kirkevinduer i kanten av glasset. I nesen avslører denne rødvinen fra Château Siran alle slags solbær og bjørnebær. Som om ikke det var imponerende nok, tilfører lagringen på små trefat sjokolade og røstet treverk.
Denne franske vinen imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og derfor fortryller denne franske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Utmerket smak trenger ikke nødvendigvis mye restsukker. Denne fløyelsaktige rødvinen er fyldig og mangefasettert i ganen. I ettersmaken imponerer denne rødvinen fra Bordeaux med sin betydelige lengde. Igjen er det innslag av bjørnebær og solbær. I ettersmaken kommer mineralske toner fra jordsmonnet som domineres av grus og silikatstein.
Vinfremstilling av Margaux fra Château Siran
Grunnlaget for den kraftige Margaux fra Bordeaux er druer fra druesortene Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av silikatstein og grus. Selvfølgelig bestemmes Margaux også av klimatiske og stilistiske faktorer Margaux. Denne franske vinen kan beskrives som en gammeldags vin i ordets beste forstand, og den er usedvanlig imponerende. Bærene til denne franske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er optimalt modne. Etter håndhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av 12 måneders lagring på franske eikefat.
Matanbefalinger til Margaux fra Château Siran
Denne franske vinen nytes best ved en moderat temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til andebryst med sukkererter, lammegryte med kikerter og tørkede fikener eller osso buco.
- Flere produkter fra Château Siran