Mer informasjon om Grand Cru Classé Rouge Pessac-Léognan AOP - Domaine de Chevalier
Pessac-Léognan Rouge fra Domaine de Chevalier i Bordeaux har en tett, rubinrød farge i glasset. Etter den første svirpingen avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som kommer til syne i klare kirkevinduer i kanten av glasset. Når vinen helles opp i et Bordeaux-glass, presenterer denne rødvinen fra den gamle verden fantastisk uttrykksfulle aromaer av solbær, fiolett og bjørnebær, avrundet med nellik fra fatlagringen.
Vinen begeistrer med sin elegante, tørre smak. Den er tappet på flaske med svært lite restsukker. Som man kan forvente av en vin i Icon-segmentet, imponerer denne franske vinen med sin fine balanse til tross for tørrheten. Smak trenger ikke nødvendigvis restsukker. Denne silkeaktige rødvinen er fyldig og mangesidig i smaken. Ettersmaken på denne rødvinen fra vinregionen Bordeaux, nærmere bestemt Pessac-Léognan, er fengslende med sin ekstraordinære etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter fra det leire- og grusdominerte jordsmonnet.
Vinifisering av Domaine de Chevalier Pessac-Léognan Rouge
Denne kraftige rødvinen fra Frankrike er vinifisert på druesortene cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot og petit verdot. Druene vokser under optimale forhold i Bordeaux. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i jordsmonn av leire og grus. Pessac-Léognan Rouge er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne franskmannen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Når druene til Pessac-Léognan Rouge har oppnådd perfekt fysiologisk modenhet, høstes de utelukkende for hånd, uten hjelp av krevende og lite selektive druehøstere. Etter håndhøstingen kjøres druene umiddelbart til pressehuset. Her blir de selektert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i små treverk ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den kraftige Pessac-Léognan Rouge i ytterligere 16 måneder på eikefat.
Matanbefaling til Pessac-Léognan Rouge fra Domaine de Chevalier
Denne rødvinen fra Frankrike nytes best ved en temperert temperatur på 15-18 °C. Den er perfekt til kokt kalvekjøtt med bønner og tomater, kålroulader eller gåsebryst med rødkål og merian.
Utmerkelser for Pessac-Léognan rouge fra Domaine de Chevalier
- Flere produkter fra Domaine de Chevalier