Mer informasjon om R Spätburgunder trocken - Ökonomierat Rebholz
Den fatlagrede R Spätburgunder fra vinregionen Pfalz åpenbarer seg i glasset i en klar lys rødfarge. Etter den første skvulpingen kan du fornemme en perfekt balanse i denne rødvinen, som ikke skiller seg ut på glassveggene på en vannaktig, sirupaktig eller likøraktig måte. Etter litt tid i glasset avslører denne rødvinen fra den gamle verden vidunderlig uttrykksfulle aromaer av surkirsebær, avrundet av ytterligere fruktige nyanser fra lagringen på trefat.
Denne tyske vinen imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet på flaske med bare 0,4 gram restsukker. Dette er en ekte kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og derfor fortryller denne tyske vinen naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Smak trenger ikke nødvendigvis mye sukker. Denne kraftige rødvinen presenterer seg balansert og mangefasettert i ganen. Takket være den balanserte fruktsyren smigrer R Spätburgunder ganen med en behagelig følelse uten å mangle friskhet. Ettersmaken til denne ungdommelige rødvinen fra vinregionen Pfalz imponerer med en bemerkelsesverdig etterklang. Ettersmaken ledsages også av mineralske innslag fra det kalksteinsdominerte jordsmonnet.
Vinfremstilling av R Pinot Noir fra Ökonomierat Rebholz
Denne balanserte rødvinen fra Tyskland produseres økologisk av druesorten Pinot Noir. I Pfalz vokser vinstokkene som produserer druene til denne vinen på kalksteinsjord. R Spätburgunder er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne tyske vinen utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter håndhøstingen kommer druene raskest mulig til pressehuset. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Vinifikasjonen etterfølges av en modning på 19 måneder på franske eikefat.
Matanbefalinger til Ökonomierat Rebholz R Pinot Noir
Opplev denne økologiske rødvinen fra Tyskland temperert ved 15-18 °C som ledsager til stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik, pasta med pølseklumper eller ossobuco.
- Flere produkter fra Ökonomierat Rebholz