Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
Mer informasjon om Le Macioche Brunello di Montalcino DOCG - Tenuta Le Macioche
I glasset viser Le Macioche Brunello di Montalcino fra Tenuta Le Macioche en tett rubinrød farge. Holdes rødvinsglasset i en liten vinkel, avslører det en sjarmerende granatrød fargetone i kanten. Hvis du gir den litt luft i vinglasset ved å snurre det, avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som kommer til syne i kraftige kirkevinduer i kanten av glasset. Helles den opp i et rødvinsglass, viser denne rødvinen fra den gamle verden fantastisk uttrykksfulle aromaer av plomme og surkirsebær, avrundet av ytterligere fruktige nyanser som skyldes lagringen på trefat.
Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino presenterer seg vidunderlig tørr for vinkjenneren. Denne rødvinen er aldri grov eller mager, men rund og smidig. På tungen er denne kraftige rødvinen preget av en utrolig fløyelsaktig tekstur. Finalen på denne modne rødvinen fra vinregionen Toscana, nærmere bestemt Brunello di Montalcino DOCG, byr til slutt på en bemerkelsesverdig ettersmak.
Vinifisering av Le Macioche Brunello di Montalcino fra Tenuta Le Macioche
Denne kraftige rødvinen fra Italia er laget av druesorten Sangiovese. Le Macioche Brunello di Montalcino er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne italieneren puster en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter håndhøstingen kjøres druene umiddelbart til pressehuset. Her sorteres de og deles forsiktig opp. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av 30 måneders lagring på eikefat.
Matanbefaling for Tenuta Le Macioche Le Macioche Brunello di Montalcino
Drikk denne italienske rødvinen temperert ved 15-18 °C til spinatgrateng med mandler, braisert kylling i rødvin eller stekt kalvelever med epler, løk og balsamicoeddik.
- Flere produkter fra Tenuta Le Macioche