Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
Mer informasjon om Ampio delle Mortelle Toscana IGT - Fattoria Le Mortelle
Den fatlagrede Ampio delle Mortelle Toscana fra vinregionen Toscana viser en tett purpurrød farge i glasset. Hvis du gir den litt luft i vinglasset ved å snurre det, avslører denne rødvinen en høy tetthet og fylde, noe som vises i kraftige kirkevinduer i kanten av glasset. I nesen viser denne Fattoria Le Mortelle-rødvinen alle slags bjørnebær. Som om ikke det allerede var imponerende, tilfører lagringen på små trefat ytterligere aromaer som mynte/melisse, svart pepper og sjokolade.
Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana imponerer med sin elegant tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Som man kan forvente av et vinikon i dette segmentet, er denne italieneren naturlig nok i fin balanse til tross for sin tørrhet. Aroma trenger ikke nødvendigvis mye sukker. I munnen har denne kraftige rødvinen en herlig fløyelsaktig tekstur. Avslutningen på denne rødvinen fra vinregionen Toscana er overbevisende med en bemerkelsesverdig ettersmak.
Vinifisering av Fattoria Le Mortelle Ampio delle Mortelle Toscana
Grunnlaget for den kraftige Ampio delle Mortelle Toscana fra Italia er druer fra druesortene Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Carmenère. Ampio delle Mortelle Toscana er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne italieneren utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Druene til denne italienske rødvinen høstes utelukkende for hånd når de er perfekt modne. Etter håndhøstingen kommer druene umiddelbart til vingården. Her selekteres de og deles forsiktig opp. Deretter følger gjæring i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter endt gjæring lagres den kraftige Ampio delle Mortelle Toscana i 30 måneder på franske eikefat. Lagringen på trefat etterfølges av en lang flaskelagring, noe som gjør denne rødvinen enda mer kompleks.
Anbefalt mat til Ampio delle Mortelle Toscana fra Fattoria Le Mortelle
Nyt denne italienske rødvinen temperert ved 15-18 °C til spaghetti med kapers-tomatsaus, kikertercurry eller braisert kylling i rødvin.
- Flere produkter fra Fattoria Le Mortelle