Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Mer informasjon om Marciliano Rosso Umbria IGT - Tenuta Marciliano
Marciliano Rosso Umbria fra Tenuta Marciliano i Umbria har en tett, purpurrød farge i glasset. Holdes glasset i en liten vinkel, kan man se en overgang av vinfargen mot granatrød i kantene av denne fatlagrede vinen. Hvis du gir den litt luft i vinglasset ved å snurre den, avslører denne rødvinen en høy viskositet som kan sees i kirkevinduer i glassets kant. Når denne rødvinen fra den gamle verden helles opp i et rødvinsglass, byr den på fantastisk uttrykksfulle aromaer av bjørnebær og solbær, avrundet av nellik fra fatlagringen.
Vinen begeistrer med sin elegante, tørre smak. Den er tappet med usedvanlig lite restsukker. Dette er en genuin kvalitetsvin som skiller seg klart ut fra de enklere kvalitetene, og derfor fortryller denne italieneren naturligvis med den fineste balanse til tross for all sin tørrhet. Utmerket smak krever ikke nødvendigvis mye restsukker. Denne silkeaktige rødvinen er fyldig og mangefasettert i munnen. På grunn av den vitale fruktsyren er Marciliano Rosso Umbria vidunderlig frisk og livlig i munnen. Ettersmaken av denne modne rødvinen fra vinregionen Umbria, nærmere bestemt fra Umbria IGT, gleder til slutt med en betydelig etterklang. Avslutningen ledsages også av mineralske fasetter fra det kalksteinsdominerte jordsmonnet.
Vinfremstilling av Marciliano Rosso Umbria fra Tenuta Marciliano
Den kraftige Marciliano Rosso Umbria fra Italia er en cuvée vinifisert av druesortene Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon. Druene vokser under optimale forhold i Umbria. Her graver vinstokkene røttene dypt ned i kalksteinsjordsmonnet. Marciliano Rosso Umbria er en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, for denne italieneren utstråler en ekstraordinær europeisk sjarm som tydelig understreker suksessen til viner fra den gamle verden. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vingården. Her velges de ut og knuses forsiktig. Deretter foregår gjæringen i små trehus ved kontrollerte temperaturer. Etter gjæringen lagres den kraftige Marciliano Rosso Umbria i ytterligere 18 måneder på eikefat.
Matanbefaling for Marciliano Rosso Umbria fra Tenuta Marciliano
Denne rødvinen fra Italia bør nytes ved en temperatur på 15 - 18 °C. Den er perfekt som ledsager til purretortilla, boeuf bourguignon eller potetpanne med laks.
- Flere produkter fra Tenuta Marciliano