Mer informasjon om Enrico VI Barolo DOCG - Cordero di Montezemolo
Den økologisk produserte Enrico VI Barolo fra Cordero di Montezemolo skinner i glasset med en tett rubinrød farge. Når du snurrer glasset, avslører denne rødvinen en høy viskositet, noe som er tydelig i klare kirkevinduer i kanten av glasset. Nesen til denne rødvinen fra Piemonte frister med toner av plomme, surkirsebær og bjørnebær. Sporer vi aromaene videre, tilsettes kanel, lakris og eukalyptus.
I munnen starter Enrico VI Barolo fra Cordero di Montezemolo behagelig tørt, grippy og aromatisk. Denne fløyelsaktige rødvinen er fyldig og har flere lag i ganen. I avslutningen byr denne unge rødvinen fra vinregionen Piemonte på betydelig lengde. Igjen dukker det opp hint av surkirsebær og plomme.
Vinifisering av Cordero di Montezemolo Enrico VI Barolo
Denne rødvinen fokuserer helt klart på én druesort, nemlig Nebbiolo. Bare upåklagelig druemateriale ble høstet til denne eksepsjonelt kraftige enkeltdruevinen fra Cordero di Montezemolo. Det er ingen tvil om at Enrico VI Barolo også er preget av klimaet og vindyrkingsstilen i Barolo DOCG. Denne italieneren kan beskrives som en vin fra den gamle verden i ordets beste forstand, og den er usedvanlig imponerende. Etter innhøstingen kjøres druene umiddelbart til vineriet. Her blir de sortert og forsiktig knust. Deretter foregår gjæringen i store trehus ved kontrollerte temperaturer. Gjæringen etterfølges av noen måneders modning på det fine bunnfallet før vinen til slutt tappes av. Lagringen på trefat etterfølges av en lang lagring på flaske, noe som gjør denne rødvinen enda mer kompleks.
Matanbefalinger til Cordero di Montezemolo Enrico VI Barolo
Denne rødvinen fra Italia egner seg best ved en temperatur på 15-18 °C. Den passer perfekt til spinatgrateng med mandler, grønnsakscouscous med biffkjøttboller eller pasta med pølsekjøttboller.
- Flere produkter fra Cordero di Montezemolo